Vad äter en varulv?

Idag gjorde jag en beställning av hundfoder online via Olivers Petfood. Jag har två rottisar så det går åt ganska mycket hundmat varje månad. Jag kan verkligen rekommendera den sidan om ni är på jakt efter bra hundfoder till bra priser.
rw
När jag gjorde min beställning av hundmat online så dök det upp en fråga i mitt huvud. Vad äter egentligen en varulv?

Varulven är ett mytologiskt väsen som förekommer runt om i världen. Även i Sverige finns det varulvar. Berättelserna skiljer sig åt mellan länderna men i stort sett är det samma betraktelser. En sak som är intressant med varulven är att det är den mytologiska varelse som eventuellt kan existera. Såklart inte att en man förvandlas vid fullmåne men det kan ha funnits bestar! Berättelserna om varulvar sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden.

Varulven är ju besläktad med vargen som i sin tur leder till hundar. I vissa av legenderna så äter varulven människor. Fast inte i alla. För att förvandlas till varulv så var det vanligtvis ett bett som ställde till det. I vissa fall kunde det även vara magi som låg bakom. Det fanns exempelvis bälten som gjorde att man kunde förvandla sig till en varulv.

Så till maten. Eftersom bevisligen inte alla varulvar åt upp människorna vad livnärde de sig av? Får och andra djur skulle jag tippa på. Precis som vildhundarna idag. Många varulvar var ju medvetna om att de förvandlades till vargar så de måste haft lite av sin mänskliga sida kvar. Kanske är det därför vi inte ser så många varulvar idag? Det finns ju så bra hundfoder att de kanske äter det istället för att slita människor i stycken? Nu sitter de hemma och mumsar på hundmat med hög proteinhalt och bejakar sin mänskliga sida 😀

Kan säga att i många delar av världen så finns det fortfarande de som tror på dessa varelser.
bdd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s