En skånsk spökhistoria

Det här är faktiskt en sann historia. En av mina bekanta bodde i Telleborg. När de fick barn så betsämde de sig för att flytta till ett hus. De hittade ett billigt hus på Blocket och flyttade in redan månaden därpå. Det tog inte lång tid innan de började höra saker. Till en början trodde de såklart att det var huset som lät. De hade tidigare bott i en flott innerstads lägenhet som de anlitade Landgren att sälja. Eftersom de inte var vana att bo i villa föreställde de sig därför att de var normalt.

Efter ett tag så fick min väninnan svårt att sova. Hon vaknade av att det var någon som slog henne på täcket. Givetvis aldrig när hon var vaken, men i sömnen nästan varje natt. Det var inte hårt och hon fick inga fysiska blåmärken.

Sedan när hennes dotter började att berätta om den gamla gumman som bodde i huset blev de rädda. Det visade sig att hennes make vaknat flera gånger av att han också känt att någon slog på honom. Han kände sig dessutom ofta iakttagen. Min vän gjorde efterforskningar och det visade sig att en piga mystiskt försvunnit för längesedan. Hennes husbonde hade våldtagit henne och adopterat bort barnet. På den här tiden var det vanligt att fattiga hade många barn. När de inte längre kunde försörja dem så såldes till rederier, gruvor och bönder exempelvis. Fast eftersom husbonden inte ville ha en oäkting såldes det lilla barnet. Den gamla damen var nog pigan som var arg på den nya husbonden.

Hur som helst så har Skåne en otroligt rik historia och det vimlar av gamla sägner. Min kompis och hennes familj sålde huset och köpte ett nytt. Fast denna gång så undvek de att köpa privat eftersom de inte ville gå på en nit igen. De anlitade därför en riktigt kunnig mäklare i Trelleborg som kunde det nya husets historia.

Alla hemsäkta hus behöver inte se ut som spökhus

Alla hemsökta hus behöver inte se ut som spökhus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s